Un món més acollidor per Carolina Moreno

Hola a tothom,

El passat 15 de març, ens va fer una xerrada la Carolina Moreno. Aquest cap de setmana passat, va enviar una carta a tres diaris, per fer la màxima difusió possible:

  • La Vanguardia: http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20160501/401482783356/un-mon-mes-acollidor.html
  • Ara.cat: http://www.ara.cat/opinio/Cartes-Directora-mon-mes-facil_0_1568243236.html
  • 9nou

Com ens ha agradat molt la carta, i el missatge que ens dona “qui vol, ho pot fer”, us deixem aquí també la carta per poder llegir-la i aprofitem, com no, per convidar als nostres ajuntaments a escoltar més als seus ciutadans i a treballar per una millora per la ciutat.

Avui l’Esquirol (Osona) és un racó del món més acollidor, més generós, més proper… Feia tan sols cinc dies que l’Ajuntament havia rebut una instància a tall de suggeriment on se’l convidava a pensar en la possibilitat de posar un gronxador adaptat a nens amb mobilitat reduïda. La carta convidava a tenir present el setè principi de la Declaració dels Drets dels Infants aprovada per les Nacions Unides on es pot llegir: “L’infant gaudirà plenament de jocs i d’esbarjos, els quals ­hauran d’estar orientats vers les finalitats perseguides per l’educació; la societat i les autoritats públiques s’esforçaran a promoure la satisfacció d’aquest dret”.

En menys d’una setmana tots els regidors en massa han aprovat la col·locació d’aquest gronxador. Avui, una mare d’una nena de prop de dos anys amb una malaltia rara se sent orgullosa de la gent que escolta, de la gent que promou, de la gent que fa d’aquest món un lloc més fàcil i agraeixo públicament a l’Ajuntament de l’Esquirol la seva predis­posició.

M’agradaria convidar la resta d’ajuntaments que se sumin a aquesta iniciativa. Sovint les famílies que tenim fills amb malalties greus estem massa ocupades en altres tràmits més burocràtics que ens fan no prioritzar aquests temes més lúdics. Però crec que a
tots se’ns eixamplaria una mica més el cor si poguéssim anar a qualsevol parc públic
a jugar amb els nostres fills perquè els adults que governen també han pensant en ells.

Carolina Moreno – L’Esquirol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada