Menjador

Menús

 • L’elaboració dels menús es farà mensualment per un dietista i segons el que marca el Departament d’Ensenyament respecte als criteris nutricionals.
  Aquests menús es realitzaran tenint en compte les diferents temporades en les que ens trobem amb l’objectiu de prioritzar els aliments de proximitat i km 0.
 • S’elaboraran menús especials pels alumnes que tinguin alguna intolerància, al·lèrgia, malaltia o per aspectes culturals diversos.
 • Es podrà trobar el menú penjat a la pàgina web de l’AMPA (https://ampacatalunya.cat/menjador-i-acollida/menu-mensual/) sempre amb una anterioritat de 5 dies abans que comenci el període marcat.
 • Monitaula respectarà en tot moment el gramatge en les racions segons el que marca el Departament tenint sempre en compte l’edat de l’alumne.
 • Tots els alumnes podran repetir de plat un cop hagin menjat el primer i el segon plat, assegurant-nos d’aquesta manera que tots els usuaris del servei fan la ingesta correcta de tots els plats.

Inscripcions 

Necessitem que ens ompliu el formulari d’inscripció menjador tant si fareu ús del menjador de manera fixa o esporàdica:

Per poder fer ús del servei de menjador en el mes de setembre és obligatori omplir el formulari d’inscripció abans del dia 10 de setembre.

MOLT IMPORTANT: Per tal de poder fer ús del servei de menjador no s’ha de tenir cap pagament pendent del curs passat.

Equip servei menjador

L’equip de el servei de menjador i espai de el migdia està format per un cuiner i dos ajudants de cuina, 15 monitores i monitors de menjador i per la coordinadora de el servei Núria García.

Tot el personal compta amb la titulació de Monitor de Lleure i Certificat de Manipulació d’Aliments i Prevenció de Riscos. A més, Monitaula ofereix formació obligatòria anual a tot el seu personal d’acord a les necessitats actuals amb l’objectiu de millorar i oferir el millor servei, centrant-se en la cuina de proximitat, la cuina ecològica i les dietes especials.

Funcionament general i protocols de seguretat

 • Monitaula ofereix al seu equip mascaretes d’us obligatori durant tot el servei i dosificadors de gel hidroalcohòlic, fent-ne ús just entrant a escola i abans del servei de menjador. Es prendran la temperatura a diari abans de cada servei.
 • Abans del servei de menjador i entre canvi de torn, l’equip de Monitaula higienitza taules i cadires del menjador, fent una neteja acurada d’ell amb productes especials.
 • Tot el parament utilitzat (plats, forquilles, ganivets, culleres, gots) es netegen al rentavaixelles a 80º. Els tovallons són d’un sol ús.
 • Potenciar i ser molt curosos en l’hàbit d’higiene de mans de tots els infants abans d’entrar al menjador i abans d’entrar a l’aula per reprendre les classes. Neteja de mans amb aigua i sabó sota la supervisió acurada del monitor/a. El monitor referent és l’encarregat de dosificar el sabó a cada un dels infants per tal d’evitar el contacte directe entre ells. Assecat de mans amb tovallons de paper d’un sol ús per a cada infant.
 • Els infants de P3, P4 i P5 dinen a la seva classe. Sempre amb les mateixes monitores.
 • El dinar s’elabora a la cuina, com sempre, i fins a l’últim moment no es porta a la seva classe amb carros i safates especials totalment tancades.
 • A partir de 1r de primària els nens/es dinen al menjador distribuïts en dos torns (primer torn dinen 1r, 3r i 5è, i segon torn dinen 2n, 4t i 6è). Cada curs amb el seu monitor/a referent.
 • L’entrada al menjador es realitza de forma esglaonada i per grup estable mantenint la distància de seguretat i portant mascareta fins asseure a taula. Els monitors/es seran les encarregades de recollir els plats per tal que no s’aixequin de la cadira.
 • A taula ens asseurem mantenint el grup estable i mantenint distància de seguretat entre diferents grups.
 • El mateix monitor/a referent és l’encarregat de servir l’aigua i el pa que tindrà reservat en els carros destinats per aquest ús. Es treuen les gerres d’aigua del mig de la taula.
 • La sortida del menjador es realitza de manera esglaonada, igual que a l’entrada, amb la mascareta posada.
 • Els espais destinats al servei de menjador es mantindran en tot moment ventilats per tal d’evitar aire estancat.
 • Cada grup estable surt de forma ordenada al pati on disposen d’un espai exclusiu per a cada grup estable.
 • Durant l’estona d’esbarjo al pati els nens/es aniran amb la mascareta posada encara que ens trobem en un espai obert i mantenint el seu grup estable.
 • Abans d’entrar a classe rentem mans amb aigua i sabó.

IMPORTANT: CADA NEN/A HAURÀ DE PORTAR UNA BOSSA AMB EL SEU NOM PER GUARDAR LA MASCARETA DURANT EL DINAR.

Funcionament del menjador pels infants de 3 anys

 • A les 12:15h anem a les classes i passem llista als nens/es que es queden al menjador. Un monitor/a s’encarrega d’anar al lavabo ordenadament en grups de 4 nens/es i rentar mans. Un cop rentades les mans tornem a la classe a seure a la cadira que té cada nen/a assignat.
 • Mentre renten mans un monitor/a serveix el plat.
 • Durant l’estona de dinar els monitors/es treballen hàbits alimentaris i socials adequats per aquest espai i per la seva edat.
 • Després de dinar anem al lavabo per tal de poder fer la migdiada. Els nens/es disposen d’una hora per poder dormir i tornar a la classe relaxats.
 • Dormirem a la mateixa classe amb matalassets. Monitaula proporciona un coixí i una manteta. El coixí va cobert amb una coixinera que se us entregarà periòdicament per tal que la renteu i la retorneu.
 • A les 14:30h quan es desperten els nens/es anem al lavabo i tornem a l’aula on esperem a les mestres per tal de començar les classes. Mentre esperem que arribin les mestres les monitores expliquen contes, canten cançons, fan jocs tranquils per la seva edat.

Jornada Intensiva

 • Durant els períodes de jornada intensiva, en cas de no fer servir el servei caldrà comunicar-ho amb 15 dies d’anticipació o es cobrarà el menú com absència. En cas d’utilitzar el servei de menjador us demanem, per una bona organització, funcionament i seguretat, que respectem les normes de sortida. No sortirà cap nen/a fora de l’horari marcat.

Excursions

 • Els dies d’excursió els alumnes fixes a menjador tenen pícnic que consisteix en dos entrepans, una ampolla aigua i una peça fruita. Les famílies que no vulguin el servei de pícnic en els dies d’excursió ho han de comunicar a la coordinadora d’el servei de menjador 3 dies abans. El menú del servei de pícnic segueix les recomanacions de Seguretat Alimentària marcades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i recolzats per la Consultoria Nutricional Cesnut Nutrició. Aquesta consultoria treballa conjuntament amb Monitaula per garantir el bon equilibri del menjar de les nostres filles i fills. Podeu veure més detalls clicant al Escrit normativa picnics.

Què necessitem:

 1. 1 pitet marcat amb el seu nom que cada dia posarem a la seva bosseta per tal que el retorneu net a l’endemà. Us agrairíem que el pitet fos amb una goma per tal de facilitar el funcionament.
 2. Qui faci servir bolquers els haurà de portar de casa per setmanes o portant un paquet.
 3. Aquells que facin servir xumet caldria que en portessin un per deixar-lo a l’escola.
 4. Calçat sense cordons per tal de facilitar i potenciar l’autonomia dels nens/es.

Projecte Educatiu de l’espai del migdia

El servei de menjador que ofereix Monitaula a l’escola té com a base un projecte educatiu tant per l’estona de dins del menjador com per a l’estona de lleure. Aquest projecte té com a finalitat l’obtenció d’objectius educatius que tot el personal de Monitaula va treballant al llarg del curs.

Els nostres objectius van marcats segons cicle escolar i sempre amb concordança amb el projecte educatiu de l’escola. Alguns del objectius que treballem són:

 • Introducció/menjar tot tipus d’aliment.
 • Coneixement dels diferents aliments que componen la nostra dieta.
 • Comportament a taula correcte.
 • Hàbits de neteja i higiene tant a nivell del menjar com personals.
 • Potenciar una bona convivència.
 • Treballar l’ordre.
 • Potenciar la creativitat dels infants i les estones de lleure en estones dinàmiques i educadores.

L’espai de lleure gira en torn diferents espais com tallers, Racó del xef, Bibliomón entre d’altres juntament amb un pla d’animació, tenint com a eix un centre d’interès en el qual es realitzant totes les activitats dirigides que es proposen als infants de l’escola. 

Aquest curs i davant la situació que estem vivint les activitats de lleure es poden veure modificades adaptant-les al moment.

Potenciarem activitats a l’aire lliure. Cada grup tindrà un espai especific i separat a fora al pati per tal de mantenir el grup estable.

Comunicació amb les famílies

 • La comunicació amb les famílies serà constant. Els pares i mares podran comunicar-se amb el servei directament anant al menjador de l’escola i parlant amb el responsable del menjador o via e-mail de la comissió menjador (menjador@ampacatalunya.cat).
 • Monitaula i l’AMPA penjaràn a la pàgina web (http://ampacatalunya.cat/) tota la informació necessària pel bon funcionament del menjador.
 • Es lliurarà dos cops al curs, als pares i mares un informe amb l’explicació del comportament i evolució del seu fill/a dins del servei de menjador.
  Pels alumnes d’Infantil P3 a inici de curs s’entregarà un informe diari on detalli el comportament del seu fill davant l’àpat del dia, dins del servei de menjador.
 • Quan hi hagi una incidència a destacar es farà saber als pares i mares del nen/a.
 • Contacte de la coordinadora de menjador (Núria García) per comentar absències puntuals, règims, o qualsevol altra informació que creieu necessària pel bon funcionament del menjador: 645 16 39 31 via Whatsapp sense horari o via trucada de 9.30 a 11.30h. També podeu fer servir l’e-mail monitaulacatalunya@gmail.com.

“Perquè des de l’AMPA puguem ajudar-vos davant de qualsevol eventual problema o dubte que tingueu les famílies, per a qualsevol comentari, suggeriment o queixa que vulgui fer-se del servei de menjador, cal descarregar el document MODEL COMENTARIS SERVEI MENJADOR, emplenar-se adequadament i enviar-lo a l’adreça de correu electrònic: menjador@ampacatalunya.cat. Per poder tramitar bé aquests comentaris o suggeriments, cal seguir aquest format.”

Quotes

El pagament del servei de menjador és prorratejat d’octubre a maig. Setembre i juny se us comptabilitza per dies, per tal de facilitar el pagament.

Aquest curs 2021-22 les quotes de menjador són:

QuotesD’octubre a MaigSetembreJuny
Fixe 5 dies/setmana116,31€82,30 €101,28 €
Fixe 4 dies/setmana94€69,63€82,30€
Fixe 3 dies/setmana70€50,64€66,30€

Els preus es poden veure modificats segons calendari escolar.

PREU MENÚ ALUMNES FIXES: 6,33 € (IVA inclòs).

Entenent com a fixes els alumnes que es quedin a menjador un mínim de 3 dies /setmana durant tot el curs sempre i quan aquests dies siguin sempre els mateixos.

PREU MENÚ ALUMNES ESPORÀDICS : 6,96 € (IVA inclòs)

Forma de pagament:

El pagament és mensual a inici del mes en curs, mitjançant:

 • Rebuts amb domiciliació bancària. Del 1 al 5 del mes.
 • Pagament en efectiu a l’escola del 1 al 5 de cada mes. HORARI DE 9:15H A 9:30H. Heu de passar per coordinació i fer l’abonament del mes. El pagament efectiu es realitzarà per la porta pati de l’AMPA. Els pares/mares esperaran per torns i mantenint sempre la distància de seguretat a fora el pati per ser atesos.
 • Venda de tiquets pels alumnes eventuals diàriament.
  Sempre s’hauran de comunicar les absències, tot i haver serveis mínims a l’escola, en cas de no comunicació es passarà el rebut sencer.
 • Els dies que els alumnes fixes no facin ús del menjador, i sempre i que avisin a la coordinadora de Monitaula abans de les 10:30h, es descomptarà de l’import mensual la quantitat de:
  Dies d’absència es retornaran 3€, en concepte de matèria primera.
 • En cas de tancament per força major (pandèmia o altres) es tornaran 3€ per dia de servei no usat durant la setmana immediatament següent al dia de l’aturada, i el total dels dies restants del mes sense servei usat.

El retorn es farà retornant els diners o bé compensant-los en el primer pagament després de la represa del servei. La forma acordada del retorn dels diners serà igual per a tots els usuaris sense diferències ni excepcions.

 • Els dies que els nens/es usuaris del servei de menjador marxin de colònies es retornarà el 100% de la quota dia.
 • DIJOUS GRAS de 3r a 6è es retornarà el 100%.
  Es consideren absències, quan s’avisa a la coordinadora abans de les 10:30h:
 • Quan el nen/a està malalt.
 • Quan a les sortides renuncien al pícnic, avisant sempre abans de 3 dies.
 • A les jornades intensives, exceptuant la de juny, exemple últim dia de Nadal o Setmana Santa es decideixi no fer ús del servei de menjador.
 • Pastorets de 6è.
 • Jornades esportives 6è.
 • Musicals 5è i 6è.

En aquests tres últims casos el servei de menjador segueix funcionant com a qualsevol altre dia.