Menjador

Benvolguts pares i mares

Dels serveis d’acollida i menjador  s’encarrega l’empresa MONITAULA.

L’espai del migdia, com a continuïtat de la tasca educativa de l’ escola té com a objectius per una banda, l’alimentació correcta i equilibrada dels vostres fills/es i per l’altra transmetre valors higiènic-alimentaris i socials per tal d’afavorir la bona relació entre iguals i monitors/es.

L’equip educatiu de MONITAULA treballa aquests objectius mitjançant activitats dirigides, atractives, alternant espais i moments lúdics amb moments més tranquils.

 


Fitxa inscripció:  Necessitem que ens retorneu el full d’inscripció menjador complimentat tant si fareu ús del menjador de manera fixe o esporàdica.


Equip servei menjador

Durant el 1er trimestre tenim el suport de la Clara i la Sheyla, dues monitores de pràctiques


Quotes Menjador

Les quotes de pagament del servei de menjador són prorratejades d’octubre a maig. Setembre i juny es comptabilitza per dies.

Les quotes de menjador d’aquest curs són:

 • Els preus es poden veure modificats segons calendari escolar.

Preu fixe: 6,20€                   Preu esporàdic : 6,80€                Preu NO SOCI AMPA: 6,80€


Forma de pagament

El pagament és mensual, concretament a inici del mes en curs, mitjançant:

 • Rebuts amb domiciliació bancària. Del 1 al 5 del mes.
 • Pagament en efectiu a l’escola del 1 al 5 de cada mes (Heu de passar per coordinació i fer l’abonament del mes).
 • Venda de tiquets pels alumnes eventuals diàriament..

Els dies que els alumnes fixes no facin ús del menjador, i sempre i que avisin  a la coordinadora de monitaula abans de les 10,30h, es descomptarà de l’import mensual la quantitat de:

 • Dies d’absència es retornaran 3€, en concepte de matèria primera.

Sempre s’hauran de comunicar les absències , encara que a l’escola hi hagi serveis mínims, en cas de no comunicació es passarà el rebut sencer.

 • Els dies que els nens/es usuaris del servei de menjador marxin de colònies   es retornarà el 100% de la quota dia.
 • DIJOUS GRAS de 3r a 6è es retornarà el 100%.

Es consideren absències, quan s’avisa a la coordinadora abans de les 10,30h :

 • Quan el nen/a està malalt.
 • Quan a les sortides renuncien al picnic, avisant sempre abans de 3 dies.
 • A les jornades intensives, exceptuant la de juny, exemple últim dia de Nadal o Setmana Santa es decideixi no fer ús del servei de menjador.
 • Pastorets de 6è.
 • Jornades esportives 6è.
 • Cantània 6è

En aquests tres últims casos el servei de menjador segueix funcionant com a qualsevol altre dia.


Jornada Intensiva

Durant els períodes de jornada intensiva de juny, en cas de no fer servir el servei caldrà comunicar-ho amb 15 dies d’anticipació o es cobrarà el menú com absència.

En cas d’utilitzar el servei de menjador us demanem, per una bona organització, funcionament i seguretat, que respectem les normes de sortida.  No sortirà cap nen/a fora de l’horari marcat.


Dies d’excursió

Els dies d’excursió els alumnes fixes a menjador tenen picnic que consisteix en dos entrepans, una ampolla aigua i una peça fruita.

El menú del servei de pícnic segueix les recomanacions de Seguretat Alimentària marcades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i recolzats per la Consultoria Nutricional Cesnut Nutrició. Aquesta consultoria treballa conjuntament amb Monitaula per garantir el bon equilibri del menjar de les nostres filles i fills. Podeu veure més detalls clicant al Escrit normativa picnics.

Les famílies que no vulguin el servei de picnic en els dies d’excursió ho han de comunicar a la Núria  3 dies abans.


Comunicació amb les famílies:

S’entrega als pares i mares un informe amb l’explicació dels hàbits treballats  i evolució del seu fill/a dins el menjador per Nadal i a final de curs.

Sempre que ho desitgeu, avisant amb antelació a la coordinadora, podeu venir a parlar amb el monitor/a del vostre fill/a.

Pels alumnes d’Infantil 3 anys a inici de curs s’entrega un informe diari on es detalla el comportament del vostre fill/a davant l’àpat del dia i dins del menjador.

Aquest informe s’entregarà fins l’adaptació de l’infant al servei de menjador, un cop adaptats

s’entregarà un informe sempre que hi hagi algun motiu per notificar-vos. Per exemple, no ha menjat res, no ha dormit, ……

Sempre i quan hi hagi una incidència a destacar es fa saber als pares i mares del nen/a.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de:

El telèfon del menjador (645 16 39 31). Mitjançant aquest telèfon podeu comunicar-vos directament amb la   coordinadora de menjador, Núria, per comentar absències puntuals, règims,….o qualsevol   altra informació que creieu necessària pel bon funcionament del menjador:  Via Whatsapp (sense horari) o Via trucada (De 9.30 a 11.30h).

Mail coordnació (menjadorcatalunya@monitaula.com). 

+ A través pàgina  web Ampa . Hi trobareu penjada tota la informació referent al servei del migdia.


Projecte Educatiu

El servei de menjador que ofereix monitaula a l’escola té com a base un projecte educatiu tant per l’estona de dins del menjador com per a l’estona de lleure.

Aquest projecte té com a finalitat l’obtenció d’objectius educatius que tot el personal de monitaula va treballant al llarg del curs.

Els nostres objectius van marcats segons cicle escolar i sempre amb concordança amb el projecte educatiu de l’escola.

Alguns del objectius que treballem són:

 • Introducció/menjar tot tipus d’aliment.
 • Coneixement dels diferents aliments que composen la nostra dieta.
 • Comportament a taula correcte.
 • Hàbits de neteja i higiene tant a nivell del menjar com personals.
 • Potenciar una bona convivència.
 • Treballar l’ordre.
 • Potenciar la creativitat dels infants.
 • Potenciar les estones de lleure en estones dinàmiques i educadores.

L’espai de lleure gira en torn diferents espais com tallers, Racó del xef, Bibliomón entre d’altres juntament amb un pla d’animació, tenint com a eix un centre d’interès en el qual es realitzant totes les activitats dirigides que es proposen als infants de l’escola.

Durant aquest curs el centre d’interès és EL MÓN DEL CÒMIC.


Funcionament del menjador pels infants de 3 anys:

Us expliquem quin és el funcionament que diàriament porta a terme l’equip educatiu que està a càrrec dels vostres fills/es dins l’espai del migdia.

A les 12,15h anem a les classes a buscar els nens/es que es queden al menjador.

Passem llista, anem al lavabo i per últim rentem mans. Un cop hem acabat entrem al menjador on les monitores treballen tots el hàbits alimentaris i socials adequats per aquest espai i per la seva edat.

Després de dinar anem al lavabo per tal de poder fer la migdiada. Els nens/ es disposen d’una hora per poder dormir i tornar a la classe relaxats.

A les 14,30h quan es desperten els nens/es anem al lavabo i els portem a les aules on esperem a les mestres per tal de començar les classes.

Mentre esperem que arribin les mestres les monitores expliquen contes, canten cançons, fan jocs tranquils per la seva edat…..

Què necessitem:

1 pitet marcat amb el seu nom que cada dia posarem a la seva bosseta per tal que el retorneu net a l’endemà. Us agrairíem que el pitet fos amb una goma per tal de facilitar el funcionament.

Monitaula proporciona un coixí i una manteta.

El coixí va cobert amb una coixinera que se us entregarà periòdicament per tal que la renteu i la retorneu.

Qui faci servir bolquers els haurà de portar de casa per setmanes o portant un paquet.

Aquells que facin servir xumet caldria que en portessin un per deixar-lo a l’escola.

Us agrairíem que el calçat dels vostres fills/es fos sense cordons per tal de facilitar i potenciar l’autonomia dels nens/es.

En cas d’estar interessats en el servei de menjador heu d’omplir la fitxa d’inscripció  i retornar-la  a la bústia de menjador.


Podeu trobar informació molt més detallada del funcionament del menjador per a aquest curs 2019-2020 a la pestanya Pla de Funcionament 2019-2020


MOLT IMPORTANT: 

“Per a qualsevol comentari, suggeriment o queixa que vulgui fer-se del servei de menjador, cal descarregar el document MODEL COMENTARIS SERVEI MENJADOR, emplenar-se adequadament i enviar-lo a l’adreça de correu electrònic: menjador@ampacatalunya.cat. No es considerarà cap comentari que no segueixi aquest format.”