LA MARATÓ 2021- Salut Mental

APUNTA’T A LA FESTA DE LA MARATÓ 2021!!!

Novament, l’AFA torna a organitzar la Festa de la Marató. És una de les nostres activitats preferides perquè ens permet fomentar valors essencials com la solidaritat i l’empatia.

Enguany, malgrat les restriccions COVID-19 que encara tenim, us proposem un pla ben engrescador, per a que passem una bona estona a l’hora que col·laborem amb la Marató. 

Hem preparat una festa cultural, amb activitats adaptades a cada cicle educatiu que estan relacionades amb el fil conductor de la Marató: La Salut Mental.

La Festa serà el divendres 17 de desembre a partir de les 16:30h, i només hi participarà l’alumnat, respectant les normatives i restriccions vigents. 

Un equip de voluntaris s’encarregarà de donar a l’alumnat un berenar especial * (donatiu 5€), i portar-lo a les aules concretes on es realitzaran les activitats. 

El període d’inscripció és del 9 al 15 de desembre (cicle inicial i superior, abans del 13!!), a través del formulari que trobareu just a sota. Per a poder dur a terme les activitats es necessita un mínim de 5 estudiants inscrits (per nivell) i un màxim de 28 (també per nivell).

* Si teniu alguna al.lèrgia alimentària, poseu-vos en contacte amb la Núria de Menjador

CICLE INFANTIL (P3, P4 i P5):
Narracions pel benestar emocional.
CICLE INICIAL (1r i 2n):
Cine infantil clàssic dels nostres temps.

Els nens i nenes gaudiran d’una estona escoltant contes seleccionats per a l’ocasió.

Des de narracions molt conegudes com “El Monstre de Colors“, fins a d’ altres que sorprendran als nostres petits com “Les capses de la Berta” o “Todos con Vanesa”, i que en conjunt els ajudaran a conèixer les seves emocions i a gestionar-les adequadament. 

Les narracions seran a càrrec d’ educadores i professionals del món de la literatura infantil, que faran servir diverses llengües i tècniques que agradaran molts als menuts i menudes.

Aquesta activitat acaba a les 18:15 aproximadament.


La pel·lícula “Del Revés” no requereix cap presentació; guanyadora de l’Óscar a millor pel·lícula d’animació al 2015, considerada una de les 100 millors del segle XXI per la BBC, i un títol que ja forma part de la història de moltes famílies.

En aquesta ocasió, gràcies al suport de Plataforma per la Llengua, els nens i nenes gaudiran de la versió en català d’aquest viatge fantàstic cap al fons de les nostres emocions.

Per a aquesta activitat és important apuntar-se abans del dilluns 13!
Todos con Vanessa
CICLE MITJÀ (3r i 4t):
Pel·lícules per aprendre a viure les emocions.
CICLE SUPERIOR (5è i 6è):
Ells i elles són protagonistes!

La distribuïdora Rita i Luca s’ha especialitzat en el cinema infantil, i disposa d’un catàleg ben assortit de pel·lícules i curtmetratges per a treballar la salut emocional, els valors i la diversitat.

Per a aquesta ocasió hem seleccionat dues pel·lícules distingides tant per l’alt valor pedagògic com artístic que tenen:
Ágata, mi vecina detective” i “La Revolta dels contes” (nominada als Premis Oscar 2018).

Com a complement, els nens també miraran el curt de La Marató 2021

La Plataforma per la Llengua ens ofereix una fantàstica oportunitat de treballar l’expressió de les emocions a través d’un Taller de Teatre.

Els estudiants es posaran a la pell d’uns personatges i compartiran les seves emocions. Així, a partir de l’experiència d’aquestes situacions imaginades, treballaran l’autoconcepte i la relació amb l’altre, claus per a ser millors persones.

El teatre, com totes les arts, és una eina imprescindible en una societat cohesionada i amb salut mental.

Per aquesta activitat és important apuntar-se abans del dilluns 13!!!

¿Com ajudem a la marató?

La festa de la maratò la fem entre totes, amb la vostra participació i el vostre donatiu. El donatiu és de 5€ per alumne i els diners recollits es destinaran a la Maratò.  Per la recollida dels diners estem buscant voluntaris de classe que s’encarreguin de fer aquesta tasca i que desprès ens la donim a l’AFA. Us anirem informant de qui és l’encarregat/a per classe. 

¿Com anirà la tarda?

Un equip de voluntaris s’encarregaran de recollir als alumnes  de les seves aules a la sortida de la classe (ja tenim en compte que algunes classes acaben a les 16:15 i d’altres 16:30). Aquest equip de voluntaris s’encarregarà d’acompanyar als nens i nenes durant l’activitat, és a dir donar-lis un berenar ben especial i ajudar-los en l’activitat que faran.

Els horaris de recollida seran 18:15 per els de infantil i resta 18:45. No obstant el dimecres 15 de desembre s’enviarà un mail confirmant portes de sortida i els horaris de sortida.

Altres

Si teniu alguna al.lèrgia alimentària, poseu-vos en contacte amb la Núria de Menjador

Necessitem voluntaris per acompanyar als nens i nenes en les activitats,si com a mare/pare/tutor vols participar, pots enviar un mail a festes@ampacatalunya.cat

Qualsevol dubte, ens podeu escriure un mail a info@ampacatalunya.cat. I espereu altres sorpreses que tenim preparades per col·laborar amb la Festa de La Marató.

IMATGE CREADA PER VOLUNTARIS DE 4rt ESO DEL INSTITUT IES VALLÉS DE SABADELL – Moltes gràcies per la vostra col.laboració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.